Home

In de Europese agro- en sierteeltmarkt wordt per jaar ongeveer 250.000 ton plastic  gebruikt. Hiervan worden emmers, trays, potten, clips en verpakkingen gemaakt. Het inzamelen, vervoeren en recyclen van gebruikt plastic afval is ook een belasting voor het milieu. Bovendien is het inzamelen van plastic afval niet altijd gebruikelijk binnen en buiten Europa. Het gebruik van een alternatief is vaak niet mogelijk binnen de agro- en sierteeltbranche.

Een sterk, biobased, biologisch afbreekbaar en watervast alternatief voor bestaande verpakkingen, logistieke middelen en ondersteuningsmiddelen, WPT Biobased weet zeker dat deze oplossing bijdraagt aan een circulaire economie in de agro- en sierteeltbranche. Voor de toekomst wil WPT Biobased bijdragen aan de plasticvrije plant, waarbij tijdens de teelt en levering van de plant geen plastic meer nodig is. 

De kracht van WPT Biobased

WPT Biobased zorgt voor de vertaalslag van productontwikkeling en productie naar de markt. Het bedrijf test de ontwikkelde producten en bewerkt de marktintroductie.

Ondernemen
Ondernemen
Co-creatie
Circulair