Onze partners

WPT Biobased ontwikkelt zijn producten met een netwerk van partners en doet samen met hen gedegen (wetenschappelijk) onderzoek. WPT Biobased werkt samen met andere duurzame start-ups, diverse universiteiten en een groot netwerk aan partners in de papier- en sierteeltbranche. Ons bedrijf is tevens Groene Groeier in het netwerk van VNO-NCW, lid van de Horti Heroes en proud member van Benefits of Nature.

Plasticloos telen in Noord-Brabant

In de land- en tuinbouwsector in Nederland worden 4 miljard plastic potten per jaar gebruikt. Deze potten worden ingezet bij de teelt (bijvoorbeeld in de tuinbouw en kwekerijen in de open lucht), maar ook gebruikt om producten in te verkopen (bollenteelt, plantenkwekers, boomkwekerijen). De plastic potten komen veelal bij de consument terecht. Slechts 20% van het plastic dat bij de consument terechtkomt, wordt gerecycled. De maatschappelijk roep om het vervangen van plastic door milieuvriendelijke alternatieven is groot, en vanuit de hele keten van teler, consument, retailer en groothandel is er vraag naar een pot van duurzaam materiaal.

In dit POP3-project wordt samen met diverse telers een nieuwe duurzame, plasticloze teeltpot van TRL6 naar TRL8 gebracht. Hierna moet de teeltpot nog uitontwikkeld worden en kan de innovatie grootschalig opgezet worden.

Stimulus, POP3
Het project ontvangt een POP3-bijdrage van 255.515,64 euro.

Logo EU

(POP3) is een Europees subsidieprogramma voor het ontwikkelen, verduurzamen en innoveren van de agrarische sector in Nederland