Bolayo teeltpot genomineerd voor Greenovation Award

De Bolayo teeltpot van WPT Biobased is samen met Mulders Sierteelt genomineerd voor de Greenovation Award, met de inzending “Physalis Peruviana (Inca Goudbes) in duurzame Bolayo teeltpot” . De Greenovation Award wordt uitgereikt tijdens door Royal Flora Holland tijdens de Trade Fair Aalsmeer 2019.

De eetbare Physalis Peruviana (Inca Goudbes) wordt door Mulders Sierteelt gecertificeerd duurzaam geteeld, zowel qua teeltomstandigheden als sociale omstandigheden. De plant wordt plasticvrij geteeld met onze Bolayo teeltpot en plasticvrij geleverd met een label van Joh. Enschede Amsterdam.

Het hele concept bestaat uit 100% natuurlijke grondstoffen en is biodegradeerbaar, het vermindert het gebruik van plastic en fossiele grondstoffen, voorkomt plastic zwerfafval en reduceert de CO2-belasting. De pot en verpakking in combinatie met de Physalis Peruviana, die de consument de mogelijkheid biedt om de gezonde Inca Goudbes in eigen tuin te telen, is een uniek concept.

Help ons, en stem op ons concept op:

https://moreawesome.typeform.com/to/pVNYZu

Meer informatie over de award

https://www.tradefairaalsmeer.com/nl/info/greenovation/

WPT Biobased wordt Proud Member van Benefits of Nature

WPT Biobased is Proud Member geworden van Benefits of Nature. Door lid te worden van Benefits of Nature onderschrijft WPT Biobased de behoefte aan meetbare verbeteringen in de duurzaamheid van de tuinbouwsector.

Benefits of Nature ziet drie stappen in verduurzaaming.

METEN – Efficiënt verduurzamen begint met meten: hoe duurzaam is het bedrijf? Door te meten wordt inzicht verkregen in waar het snelst, goedkoopst en gemakkelijkst kan worden verduurzaamd.

VERBETEREN – Hoe kan de duurzaamheid dan worden verbeterd? Het kan zo simpel zijn als overschakelen op duurzame energie of het ene middel te vervangen door het andere. Dit weten we door eerst te meten!

INNOVEREN – Grote stappen in duurzaamheid kunnen worden gezet door in de keten samen te werken om nieuwe producten en systemen te ontwikkelen. Samen kunnen we verduurzamen én de marges verhogen!

WPT Biobased onderschrijft en ondersteunt de aanpak van Benefits of Nature en wil met het netwerk van founding fathers en proud members bijdragen aan een duurzamere tuinbouwsector.

Kijk voor meer informatie op de website van Benefits of Nature

WPT Biobased aanwezig bij Horti Heroes Mastertrack

WPT Biobased was aanwezig bij de Mastertrack “High performance company” van de Horti Heroes.

Hier leerden we van Paul Rulkens hoe we grote ambitieuze doelen het snelst/best konden halen, door het scheppen van helderheid, en het houden van focus in de executie.

Daarnaast leerden we van Linda van Aken hoe je eigenaarschap kan creëren in een onderneming. Dit kan door middel van een techniek die “deep democraty” heet, waarbij iedereen een stem heeft.

We hebben een hoop opgestoken om de startup WPT Biobased weer een stukje dichter bij het doel, de grootschalige marktintroductie van een duurzame teeltpot, te brengen.

Vacature: WPT Biobased zoekt Quality & Product Development Officer (vervuld)

Deze vacature is reeds vervuld. 

Altijd willen werken in een start-up met veel vrijheid? En jezelf verbinden met het doel om plastic voor een belangrijk deel overbodig te maken? Wil jij de spil zijn in een dynamisch proces, waarin het draait om samenwerking tussen grote spelers met een gezamenlijk doel? Informeer dan naar deze vacature bij een klein, zelfstandig en ambitieus bedrijf.

Over WPT-Biobased
WPT-biobased ontwikkelt een sterke en composteerbare pot om planten in te kweken. In de tuinbouw is veel vraag naar circulaire verpakkingsmiddelen (zoals potten, houders, trays en plantenstekers). Retailers en de overheid leggen grote druk op de tuinbouw om over te gaan op circulaire verpakkingen. Op dit moment wordt er per jaar meer dan 250 ton plastic in eenmalige verpakkingen? gebruikt. Er zijn al diverse bio alternatieven, maar deze voldoen niet aan de eisen om kwalitatief en effecient te telen en te verpakken en zorgen niet voor volledige circulariteit.
WPT-biobased haakt in op deze vraag met Bolayo, de composteerbare pot, die de eigenschappen heeft om planten in te laten groeien. Bolayo bestaat uit gebruikt papier behandeld met een door Plantics gepatenteerd afbreekbaar bio resin om het watervast te maken. WPT-biobased heeft de exclusieve licentie voor toepassing van het bio resin op papier in de agrarische sector wereldwijd. Het bio resin wordt nog niet commercieel toegepast en vraagt nog onderzoek naar de eigenschappen. Bolayo staat dichtbij de eerste product lancering in de markt. Het begin van een nieuw tijdperk.

Dit doe jij:
Je werkt nauw samen met plantentelers en retailers de co-founders, de chemici van Plantics, productie locaties en met partners. Mogelijke toepassingen van het materiaal worden door jou geanalyseerd, vertaald in prototypes en getest onder praktijkomstandigheden. De klant, die het uiteindelijke product toepast in zijn productieproces, staat voor jou centraal. Je verzamelt en ordent data over productprestaties en omstandigheden. Je hebt een goed oog voor de kostenopbouw van het uiteindelijke product. In nauwe samenwerking wordt commercialisatie en productie voorbereid, de product-launching georganiseerd en worden stabiele logistieke lijnen uitgezet. Je bewaakt de kwaliteit van productieprocessen en van de output. Je houdt de co-founders van alles op de hoogte. En je komt met nieuwe ideeën.
Jouw verantwoordelijkheden zijn de ontwikkeling van pasklare oplossingen, coördinatie van de productie, kwaliteitscontrole, sales ondersteuning en beheer van budgetten.

Je ondersteunt de directie bij de bedrijfsvoering en de financiële en juridische kanten daarvan.

In deze rol krijg je de kans je stempel te drukken en stem te geven aan de ontwikkeling, die plastic in allerlei toepassingen overbodig kan maken.

Het betreft een fulltime functie (of 0.8 fte).

Dit heb je ervoor nodig:

 • Bachelor-niveau met ontwerp, materiaal en productie – affiniteit
 • Ervaring minimaal 3 jaar in een bedrijfsomgeving (mogelijk als industrieel ontwerper of werktuigbouwkundige)
  Persoonseigenschappen:
 • Zelfstandig • Initiatiefrijk • Oplossingsgericht • Leergierig • Analytisch • Drive
  Vaardigheden:
 • Vlot communiceren op alle niveaus
 • Nederlands, Engels en Duits mondeling en schriftelijk
 • Rijbewijs B
 • Office 365
 • Borging proceskwaliteit
 • Relaties onderhouden
 • Productkennis

Wij geven jou:
Vrijheid, een werkplek op een locatie die in overleg gekozen wordt, een passend salaris en een enorme uitdaging.

Voor vragen kun je contact opnemen met Dik de Mooij, marketing coördinator, via: info@wptrading.nl

Ben je enthousiast geworden voor deze functie? Stuur dan je CV en motivatiebrief voor 30 september 2018 naar WPT-biobased, tav Dik de Mooij, A van Leeuwenhoekweg 32b 2408 AN Alphen aan den Rijn of via info@wptrading.nl

Deze vacature is reeds vervuld. 

WP Trading trots op podiumplaats bij Rabobank Duurzame Innovatieprijs

Op 21 maart 2018 vond de finale van de Rabobank Duurzame Innovatieprijs plaats. WP Trading was één van de drie finalisten in de categorie Circulaire Economie.

De jury heeft de inzendingen zorgvuldig beoordeeld op innovatief vermogen, maatschappelijke impact, duurzaamheid, klantfocus en rentabiliteit. Wat de jury van de innovatie van WP Trading vindt:

“WP Trading is genomineerd vanwege de combinatie van de duurzame innovatie (het bioresin) en het gemak voor de gebruiker. Daarbij wordt de hele keten meegenomen: de teler, retailer en de consument. De innovatie is haalbaar en schaalbaar en heeft grote potentie. WP Trading heeft een goed en stevig netwerk en daarmee op alle criteria een goede score.”

Tijdens de uitreiking werden van alle finalisten een video getoond:

WP Trading is helaas niet uitgeroepen tot winnaar van de Duurzame Innovatieprijs in de categorie Circulaire Economie.  We zijn natuurlijk wel ontzettend trots op het behaalde resultaat!

Opnieuw plek in finale voor WP Trading

WP Trading is één van de drie finalisten van de Rabo Duurzame Innovatieprijs in de categorie Circulaire economie.

Na een inspirerende dag waarop de genomineerden hun innovatieve idee presenteerden, heeft de jury een selectie gemaakt. “Ze hebben het ons niet gemakkelijk gemaakt. We waren overdonderd van het hoge niveau van de pitches, de kwaliteit van de innovaties en het enthousiasme van alle deelnemers”, aldus de jury.

De finalisten in de categorie Circulaire economie:

Living Light
Een atmosferische lamp die zijn energie put uit een plant die vlakbij de lamp wordt geplaatst. Hoe beter de plant wordt verzorgd, hoe langer de lamp schijnt.

PeelPioneers
Hoe waardevol kunnen citrusschillen zijn? PeelPioneers ziet mogelijkheden in de foodbranche, cosmetica, schoonmaakmiddelen en papierindustrie.

WP Trading Alphen aan de Rijn BV
Plantenpotten van gebruikt papier die dankzij een speciale behandeling voor een programmeerbare tijd natsterk zijn. Na de groeifase kunnen de potten de gft-bak in en gecomposteerd worden.

Op woensdag 21 maart worden de winnaars van de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2018 bekend gemaakt .

WP Trading wederom in race voor duurzaamheidsprijs

Ondernemers die niet alleen willen bijdragen aan de groei van hun bedrijf, maar ook aan een maatschappelijk vraagstuk en een betere wereld. Met de Rabo Duurzame innovatieprijs stimuleert Rabobank deze ondernemers mee te werken aan innovatieve oplossingen die er echt toe doen.

WP Trading Alphen a/d Rijn BV behoort tot de twaalf genomineerden voor de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2018 in de categorie Circulaire Economie. Op vrijdag 2 februari mag WP Trading haar case presenteren in het bestuurscentrum van de Rabobank in Utrecht.

De overige genomineerden in de categorie Circulaire Economie zijn:

 • Baril Coatings Etten-Leur B.V.
 • Demacq Recycling International
 • Dimaen BV
 • Living Light
 • Oceans of Energy
 • PeelPioneers
 • Polytential BV
 • RELIUS Benelux
 • The Green House
 • The Waste Transformers
 • Wellsun

Uiterlijk 9 februari worden de drie finalisten per categorie bekendgemaakt die kans maken op de Rabo Duurzame Innovatieprijs. Het finale event vindt plaats op woensdag 21 maart in theater Orpheus te Apeldoorn.

WP Trading uitgeroepen tot Dé Nieuwe Held 2017

Op 19 december 2017 is WP Trading uitgeroepen tot Dé Nieuwe Held 2017 van VNO-NCW Westland-Delfland. Tijdens de eindejaarsbijeenkomst brachten ruim tweehonderd ondernemers hun stem uit op het meest innovatieve bedrijf van het jaar. WP Trading liet overige genomineerden Hortikey, Keyplan en Qwestland achter zich.

Uit tien innovatieve bedrijven was een selectie van vier vernieuwende producten overgebleven die tijdens de eindejaarsbijeenkomst kans kregen het publiek te overtuigen. Met vier filmpjes en vier pitches gingen Keyplan, Qwestland, Hortikey en WP Trading de strijd met elkaar aan.

In een volgepakte Rabobank in de Lier waren ruim tweehonderd ondernemers de jury voor de finale van de Nieuwe Helden Prijs 2017 van VNO-NCW Westland Delfland. De prijs, mede mogelijk gemaakt door Rabobank Westland en de gemeente Westland, wordt jaarlijks uitgereikt aan het meest innovatieve product uit de regio.

Met haar biologisch afbreekbare plantenpotten is WP Trading uitgeroepen tot Nieuwe Held 2017 VNO-NCW Westland-Delfland. Met maar liefst achtendertig procent van de stemmen was WP Trading de overtuigende winnaar van de avond. “Nu kunnen we ons richten op de grote aantallen. Onze papieren werkelijkheid wordt een Westlandse werkelijkheid,” aldus Berber Vos van WP Trading. Met de biologisch afbreekbare plantenpotten hopen zij komend jaar hun stempel te drukken op de tuinbouw in het Westland.