Vacature: WPT Biobased zoekt Quality & Product Development Officer (vervuld)

Deze vacature is reeds vervuld. 

Altijd willen werken in een start-up met veel vrijheid? En jezelf verbinden met het doel om plastic voor een belangrijk deel overbodig te maken? Wil jij de spil zijn in een dynamisch proces, waarin het draait om samenwerking tussen grote spelers met een gezamenlijk doel? Informeer dan naar deze vacature bij een klein, zelfstandig en ambitieus bedrijf.

Over WPT-Biobased
WPT-biobased ontwikkelt een sterke en composteerbare pot om planten in te kweken. In de tuinbouw is veel vraag naar circulaire verpakkingsmiddelen (zoals potten, houders, trays en plantenstekers). Retailers en de overheid leggen grote druk op de tuinbouw om over te gaan op circulaire verpakkingen. Op dit moment wordt er per jaar meer dan 250 ton plastic in eenmalige verpakkingen? gebruikt. Er zijn al diverse bio alternatieven, maar deze voldoen niet aan de eisen om kwalitatief en effecient te telen en te verpakken en zorgen niet voor volledige circulariteit.
WPT-biobased haakt in op deze vraag met Bolayo, de composteerbare pot, die de eigenschappen heeft om planten in te laten groeien. Bolayo bestaat uit gebruikt papier behandeld met een door Plantics gepatenteerd afbreekbaar bio resin om het watervast te maken. WPT-biobased heeft de exclusieve licentie voor toepassing van het bio resin op papier in de agrarische sector wereldwijd. Het bio resin wordt nog niet commercieel toegepast en vraagt nog onderzoek naar de eigenschappen. Bolayo staat dichtbij de eerste product lancering in de markt. Het begin van een nieuw tijdperk.

Dit doe jij:
Je werkt nauw samen met plantentelers en retailers de co-founders, de chemici van Plantics, productie locaties en met partners. Mogelijke toepassingen van het materiaal worden door jou geanalyseerd, vertaald in prototypes en getest onder praktijkomstandigheden. De klant, die het uiteindelijke product toepast in zijn productieproces, staat voor jou centraal. Je verzamelt en ordent data over productprestaties en omstandigheden. Je hebt een goed oog voor de kostenopbouw van het uiteindelijke product. In nauwe samenwerking wordt commercialisatie en productie voorbereid, de product-launching georganiseerd en worden stabiele logistieke lijnen uitgezet. Je bewaakt de kwaliteit van productieprocessen en van de output. Je houdt de co-founders van alles op de hoogte. En je komt met nieuwe ideeën.
Jouw verantwoordelijkheden zijn de ontwikkeling van pasklare oplossingen, coördinatie van de productie, kwaliteitscontrole, sales ondersteuning en beheer van budgetten.

Je ondersteunt de directie bij de bedrijfsvoering en de financiële en juridische kanten daarvan.

In deze rol krijg je de kans je stempel te drukken en stem te geven aan de ontwikkeling, die plastic in allerlei toepassingen overbodig kan maken.

Het betreft een fulltime functie (of 0.8 fte).

Dit heb je ervoor nodig:

 • Bachelor-niveau met ontwerp, materiaal en productie – affiniteit
 • Ervaring minimaal 3 jaar in een bedrijfsomgeving (mogelijk als industrieel ontwerper of werktuigbouwkundige)
  Persoonseigenschappen:
 • Zelfstandig • Initiatiefrijk • Oplossingsgericht • Leergierig • Analytisch • Drive
  Vaardigheden:
 • Vlot communiceren op alle niveaus
 • Nederlands, Engels en Duits mondeling en schriftelijk
 • Rijbewijs B
 • Office 365
 • Borging proceskwaliteit
 • Relaties onderhouden
 • Productkennis

Wij geven jou:
Vrijheid, een werkplek op een locatie die in overleg gekozen wordt, een passend salaris en een enorme uitdaging.

Voor vragen kun je contact opnemen met Dik de Mooij, marketing coördinator, via: info@wptrading.nl

Ben je enthousiast geworden voor deze functie? Stuur dan je CV en motivatiebrief voor 30 september 2018 naar WPT-biobased, tav Dik de Mooij, A van Leeuwenhoekweg 32b 2408 AN Alphen aan den Rijn of via info@wptrading.nl

Deze vacature is reeds vervuld.