Bolayo teeltpot genomineerd voor Greenovation Award

De Bolayo teeltpot van WPT Biobased is samen met Mulders Sierteelt genomineerd voor de Greenovation Award, met de inzending “Physalis Peruviana (Inca Goudbes) in duurzame Bolayo teeltpot” .

De eetbare Physalis Peruviana (Inca Goudbes) wordt door Mulders Sierteelt gecertificeerd duurzaam geteeld, zowel qua teeltomstandigheden als sociale omstandigheden. De plant wordt plasticvrij geteeld met onze Bolayo teeltpot en plasticvrij geleverd met een label van Joh. Enschede Amsterdam.

Het hele concept bestaat uit 100% natuurlijke grondstoffen en is biodegradeerbaar, het vermindert het gebruik van plastic en fossiele grondstoffen, voorkomt plastic zwerfafval en reduceert de CO2-belasting. De pot en verpakking in combinatie met de Physalis Peruviana, die de consument de mogelijkheid biedt om de gezonde Inca Goudbes in eigen tuin te telen, is een uniek concept.

De Greenovation Award is uitgereikt tijdens door Royal Flora Holland tijdens de Trade Fair Aalsmeer 2019 aan Van der Vossen, met een plastivrije bol op pot. Dit is een concept waarbij de bol op pot wordt gekweekt in een plastic pot, maar voor uitleveren aan de klant wordt overgepot in een papieren pot. Dit kan nog beter, want met de Bolayo pot zou deze plastic pot overbodig worden. Lees over alle genomineerden op:

https://www.tradefairaalsmeer.com/en/greenovation-nominations/